Sinä kerrot - minä kirjoitan

Olen Sirpa Sulopuisto, omaa sukuani Nevalainen ja kotoisin Pielisjärveltä. Koulutukseni on
matkailuopistotutkinto, artesaani ja filosofian maisteri. Opiskelin Itä-Suomen yliopistossa kulttuurintutkimusta pääaineenani perinteentutkimus. Sivuaineina suoritin viestinnän, ympäristönsuojelun, aikuiskasvatuksen ja matkailun opintokokonaisuudet. Pääosan elämästäni olen toiminut eri tehtävissä matkailun ja kulttuurin saralla. Projektityöskentely on minusta sopivan haastavaa, sillä siinä on toimittava tiettyjen raamien sisällä ja päästävä asetettuihin tavoitteisiin.

Ihmisten tarinat ihastuttavat ja suhtaudun lämmöllä kaikkiin suullista perinnettä tallentaviin ideoihin. Eletyt tapahtumat pitävät sisällään sitä meille niin tärkeää mikrohistoriaa, jota on syytä koota ennen kuin kertojat ovat poissa. Olen kirjoittanut neljä kirjaa, joista toiseksi viimeisin on Kaikkialla on kauneutta – kuvanveistäjä Eva Ryynänen.

Viimeisin työni on Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n historiikki 125 vuotta aatteellista matkailutyötä Pohjois-Karjalassa. Se julkaistiin syyskuussa 2018.

Lisäksi teen opastuksia ja matkanjohtajan tehtäviä sekä Suomessa että Venäjällä. Olen suorittanut valtakunnallisen opastutkinnon.

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti, saksa (venäjä)

Olen Suomen Tietokirjailijat ry:n jäsen.